Copiii libertatii

Marc Levy

Editura: Trei
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a existat in Franta un ansamblu de retele clandestine care au incercat sa saboteze regimul de la Vichy (intre 1940 si 1944, Franta s-a aflat, mai intai partial, apoi integral, sub ocupatie germana). Este vorba despre miscarea de Rezistenta care s-a opus colaborationismului oficial cu nazistii.
Spre deosebire de celelalte romane ale lui Marc Levy, care mizeaza pe fictiune si uneori chiar pe fantastic, Copiii libertatii porneste de la acest fapt real al istoriei. Autorul relateaza povestea tatalui sau, Raymond, si a unchiului sau, Claude, care s-au angajat in Rezistenta inainte de a implini 18 ani; alaturi de Charles, Sophie, Marc, Alonso si altii, fie ei francezi sau copii de emigranti italieni, romani, spanioli etc. O «banda» de adolescenti, plini de voie buna si chef de viata - unii de-abia daca traisera fiorii primei iubiri -, care fabricau bombe sau aruncau trenuri in aer animati de idealul de libertate. Unii au supravietuit, altii au murit in lupta sau au fost deportati la Dachau.
Romanul este scris intr-un stil simplu si placut, sustinut de un suspans teribil si de o emotie ce va aduce lacrimi pe obraz.

Marc Levy este unul dintre cei mai populari scriitori din ultimii ani. A fost cel mai vandut autor francez al anului 2007, cartile sale sunt traduse in 41 de limbi si indragite de milioane de lectori, regasindu-se pe majoritatea listelor de bestseller din tarile in care este publicat. Editura Trei a tradus in limba romana toate romanele lui Marc Levy: «Si daca e adevarat...», «In alta viata», «Te voi revedea», «Unde esti?», «Sapte zile pentru o eternitate», «Prietenii mei, iubirile mele», «Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus».
  • Limba : Romana
  • Numar pagini : 328
  • ISBN : 9789737072283
Rating:
29.00 Lei
Livrare din stoc

Acest produs se afla in depozitul okian.ro din Brasov si este livrabil imediat.